ΙΣΤΟΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ 1950

Η μακρόχρονη σχέση της οικογένειας Λαφαζάνη με το κρασί έχει τις ρίζες της κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Το 1946, αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την ιστορία της οικογένειας, καθώς ξεκινά η παραγωγή κρασιού από τον Βασίλειο Γ. Λαφαζάνη στην περιοχή του Πειραιά.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, το όνειρο αποκτά σάρκα και οστά με την ίδρυση του πρώτου οικογενειακού οινοποιείου στη Μαγούλα Αττικής, περιοχή με ιδιαίτερη γεωγραφική σημασία για την αξιοποίηση του αττικού, βοιωτικού και πελοποννησιακού αμπελώνα.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν καταλυτικά για την εδραίωση της Οινοποιίας Λαφαζάνη στην αγορά του κρασιού καθώς η έλευση της δεύτερης γενιάς, έδωσε έναν αέρα εξέλιξης και ανάπτυξης με τεχνογνωσία, όραμα και πάθος, ακολουθώντας την οικογενειακή εμπειρία.

Το 1993, η οικογένεια προχωράει στη δημιουργία ενός δευτέρου οινοποιείου στην περιοχή της Νεμέας, γνωστή για την σχέση της με το κρασί και την αμπελοκαλλιέργεια από τα αρχαιά χρονιά.

Το 2008, ποικίλοι λόγοι οδήγησαν στην διάσπαση της κοινής εταιρείας σε δυο νέες εταιρείες. Την πρώτη με έδρα τη Μαγούλα, το πρώτο οικογενειακό οινοποιείο υπό τη διοίκηση του Γεώργιου Λαφαζάνη και τη δεύτερη, με εδρα την Νεμέα υπό τη διοίκηση του Σπύρου Λαφαζάνη.

Τα επόμενα χρόνια, ο Γεώργιος Λαφαζάνης και οι συνεργάτες του, με επιστημονική κατάρτιση, ιδιαίτερο ζήλο και πάθος, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση και την αγάπη τους για αυτό που αξίζει να ονομάζεται ποιοτικό κρασί, καθιερώνοντας την οινοποιία Γεωργίου Λαφαζάνη στη συνείδηση χιλιάδων οινόφιλων και στην αγορά του κρασιού γενικότερα.

ΣΗΜΕΡΑ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Σήμερα, η οινοποιία Γεώργιου Λαφαζάνη και έπειτα από πολλές επενδύσεις σε εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, αποτελεί μια άριστα εκσυγχρονισμένη μονάδα με κύριο στόχο την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.

Η επόμενη μέρα, βρίσκει την Οινοποιία Γεώργιου Λαφαζάνη σε μια ιδιαίτερα υποσχόμενη καμπή, καθώς η τρίτη γενιά έρχεται να συμβάλει στη μακρόχρονη ιστορία της οικογένειας.