ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΤΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Το οινοποιείο της οικογένειας Γεωργίου Λαφαζάνη, αποτελεί σήμερα μια άριστα εξοπλισμένη οινοπαραγωγική μονάδα. Ξεκινώντας στις αρχές του 1950 από το παραδοσιακό οικογενειακό πατητήρι, στεγάζει στις μέρες μας όλο τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

Ο ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ο χώρος της παραγωγής στεγάζει όλο τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών: εκραγιστήρες, πνευματικό πιεστήριο, ειδικές δεξαμενές προζυμωτικής κρυοεκχύλισης λευκών κρασιών, ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης λευκής και ερυθρής οινοποίησης με αυτόματο σύστημα ψύξης, και δεξαμενές σταθεροποίησης.

Η ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ

Στο χώρο της εμφιάλωσης βρίσκεται ένα σύγχρονο σύστημα εμφιάλωσης κρασιού οπού ακολουθεί όλες τις απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας, όπως προβλέπονται από το εφαρμοζόμενο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, πιστοποιημένο κατά τo πρότυπο ISO 22000:2005.

ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ

Ο υπόγειος χώρος παλαίωσης και συντήρησης των κρασιών, αποτελείται από γαλλικά δρύινα βαρέλια, 225 και 300lt., ενώ βρίσκεται πάντα σε σταθερά επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας.

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Το οινοποιείο μας διαθέτει ένα πλήρως εξελιγμένο οινολογικό εργαστήριο, όπου οι οινολόγοι μας, από τα πρώτα κιόλας στάδια παρακολουθούν λεπτομερώς την πορεία του κρασιού. Η διενέργεια οινολογικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που μας βοηθάει να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές, μοναδικό και υψηλής ποιότητας κρασί.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

Η κομβική γεωγραφική θέση του οινοποιείου, μας επιτρέπει να παραλαμβάνουμε υπό τις καλύτερες συνθήκες σταφύλια από κορυφαίες οινοπαραγωγικές περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και της Πελοποννήσου με στόχο τη δημιουργία ποιοτικών κρασιών και την ανάδειξη της χαρισματικής ελληνικής γης.