ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες της Οινοποιίας Γεωργίου Λαφαζάνη βρίσκονται στην Νεμέα και στη Βοιωτία (Πλαγιές Κιθαιρώνα). Με γνώμονα την εμπειρία, τη γνώση αλλά και το πάθος των ανθρώπων μας, καλλιεργούμε και παράγουμε υψηλής ποιότητας σταφύλια, τα οποία οδηγούνται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας.

Οι διαφορετικές υποπεριοχές, το υψόμετρο, ο προσανατολισμός και τα εδάφη τα οποία χαρακτηρίζουν τους αμπελώνες μας, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που μας επιτρέπουν να παράγουμε διαφορετικά στυλ κρασιών υψηλής ποιότητας.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το εξαιρετικό μικρoκλίμα σε συνδυασμό με τις αυστηρά χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και την επιλογή της ιδανικής στιγμής του τρύγου, συντελούν ώστε να πετύχουμε τη σωστή ωρίμαση των σταφυλιών και αποτελούν τους καθοριστικούς παράγοντες για την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης.

Η οινοποιία μας εκτός από τους δικούς της ιδιόκτητους αμπελώνες, συνεργάζεται μόνιμα με ένα σημαντικό αριθμό αμπελουργών, οι οποίοι καλλιεργούν στρέμματα στην Αττική, τη Βοιωτία και την Πελοπόννησο και παράγουν σταφύλια με τις απαιτούμενες ποιοτικές προδιαγραφές.

Εκτιμώνται ιδιαίτερα και οινοποιούνται με φροντίδα, σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες, οι λευκές ποικιλίες Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μοσχάτο, Chardonnay και Sauvignon Blanc καθώς και οι ερυθρές ποικιλίες Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah.