ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες της Οινοποιίας Γεωργίου Λαφαζάνη βρίσκονται στην Νεμέα. Με γνώμονα την εμπειρία, τη γνώση αλλά και το πάθος των ανθρώπων μας, καλλιεργούμε και παράγουμε υψηλής ποιότητας σταφύλια, τα οποία οδηγούνται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας.

Οι διαφορετικές υποπεριοχές, το υψόμετρο, ο προσανατολισμός και τα εδάφη τα οποία χαρακτηρίζουν τους αμπελώνες μας, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που μας επιτρέπουν να παράγουμε διαφορετικά στυλ κρασιών υψηλής ποιότητας.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το εξαιρετικό μικρoκλίμα σε συνδυασμό με τις αυστηρά χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και την επιλογή της ιδανικής στιγμής του τρύγου, συντελούν ώστε να πετύχουμε τη σωστή ωρίμαση των σταφυλιών και αποτελούν τους καθοριστικούς παράγοντες για την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης.

Η οινοποιία μας εκτός από τους δικούς της ιδιόκτητους αμπελώνες, συνεργάζεται μόνιμα με ένα σημαντικό αριθμό αμπελουργών, οι οποίοι καλλιεργούν στρέμματα στην Αττική, τη Βοιωτία και την Πελοπόννησο και παράγουν σταφύλια με τις απαιτούμενες ποιοτικές προδιαγραφές.

Εκτιμώνται ιδιαίτερα και οινοποιούνται με φροντίδα, σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες, οι λευκές ποικιλίες Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μοσχάτο, Chardonnay και Sauvignon Blanc καθώς και οι ερυθρές ποικιλίες Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

THINK GREEN ACT ORGANIC

Ακολουθώντας τα σημεία των καιρών, μετατρέψαμε και πιστοποιήσαμε το σύνολο των αμπελώνων μας σε βιολογική καλλιέργεια.

Απώτερος σκοπός μας η βελτίωση της βιωσιμότητας, η μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και η συνεχής εξέλιξή μας.

Οι περισσότερες εργασίες στους αμπελώνες μας, πραγματοποιούνται χειρωνακτικά από την ειδική ομάδα του Οινοποιείου μας και όλες οι καλλιεργητικές τεχνικές φυτοπροστασίας και λίπανσης εφαρμόζονται στα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας.

Είμαστε περήφανοι και παράλληλα ενθουσιασμένοι για τη νέα, πράσινη εποχή που ανοίγεται μπροστά μας.

To be continued…