ΙΣΤΟΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ 1950

Η μακρόχρονη σχέση της οικογένειας Λαφαζάνη με το κρασί έχει τις ρίζες της κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Το 1946, αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την ιστορία της οικογένειας, καθώς ξεκινά η παραγωγή κρασιού από τον Βασίλειο Γ. Λαφαζάνη στην περιοχή του Πειραιά.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, το όνειρο αποκτά σάρκα και οστά με την ίδρυση του πρώτου οικογενειακού οινοποιείου στη Μαγούλα Αττικής, περιοχή με ιδιαίτερη γεωγραφική σημασία για την αξιοποίηση του αττικού, βοιωτικού και πελοποννησιακού αμπελώνα.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν καταλυτικά για την εδραίωση της Οινοποιίας Λαφαζάνη στην αγορά του κρασιού καθώς η έλευση της δεύτερης γενιάς, έδωσε έναν αέρα εξέλιξης και ανάπτυξης με τεχνογνωσία, όραμα και πάθος, ακολουθώντας την οικογενειακή εμπειρία.

Το 1993, η οικογένεια προχωράει στη δημιουργία ενός δευτέρου οινοποιείου στην περιοχή της Νεμέας, γνωστή για την σχέση της με το κρασί και την αμπελοκαλλιέργεια από τα αρχαιά χρονιά.

Το 2008, ποικίλοι λόγοι οδήγησαν στην διάσπαση της κοινής εταιρείας σε δυο νέες εταιρείες. Την πρώτη με έδρα τη Μαγούλα, το πρώτο οικογενειακό οινοποιείο υπό τη διοίκηση του Γεώργιου Λαφαζάνη και τη δεύτερη, με εδρα την Νεμέα υπό τη διοίκηση του Σπύρου Λαφαζάνη.

Τα επόμενα χρόνια, ο Γεώργιος Λαφαζάνης και οι συνεργάτες του, με επιστημονική κατάρτιση, ιδιαίτερο ζήλο και πάθος, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση και την αγάπη τους για αυτό που αξίζει να ονομάζεται ποιοτικό κρασί, καθιερώνοντας την οινοποιία Γεωργίου Λαφαζάνη στη συνείδηση χιλιάδων οινόφιλων και στην αγορά του κρασιού γενικότερα.

ΣΗΜΕΡΑ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Σήμερα, η οινοποιία Γεώργιου Λαφαζάνη και έπειτα από πολλές επενδύσεις σε εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, αποτελεί μια άριστα εκσυγχρονισμένη μονάδα με κύριο στόχο την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.

Η επόμενη μέρα, βρίσκει την Οινοποιία Γεώργιου Λαφαζάνη σε μια ιδιαίτερα υποσχόμενη καμπή, καθώς η τρίτη γενιά έρχεται να συμβάλει στη μακρόχρονη ιστορία της οικογένειας.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ

Γιώργος Λαφαζάνης

Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ.

Γεννημένος μέσα στο κρασί, οινοποιός 2ης γενιάς με σπουδές στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζει μέχρι σήμερα την μακρά οικογενειακή πορεία. Με περισσότερους από 40 τρύγους στο ενεργητικό του και με ατέρμονο πάθος και αφοσίωση έχει ως όραμα την δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας. Μεγάλη του αγάπη η ιστορία και η φύση.

Βασίλης Γ. Λαφαζάνης

Οινοποιός & Διευθύνων Σύμβουλος

Αποτελεί την 3η γενιά του οινοποιείου, κατέχοντας πτυχίο οικονομικού πανεπιστημίου, 3ου επιπέδου WSET, MBA στο Wine Business και πολλαπλά σεμινάρια οινολογίας, αμπελουργίας και γευσιγνωσίας. Έχει ταξιδέψει στις σπουδαιότερες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου και έχει μυηθεί από μικρός στην τέχνη των μεγάλων κρασιών. Αγαπάει τις αντίκες, την τέχνη και δηλώνει αθεράπευτα ερωτευμένος με το κρασί.

Γιάννης Μαρκάτος

Οινολόγος

Είναι απόφοιτος του τμήματος οινολογίας του ΤΕΙ Αθηνών με σπουδές και στο UPC της Βαρκελώνης. Ξεκίνησε τα επαγγελματικά του βήματα από την Ε. Τσάνταλης την περίοδο 2004-2010. Είναι μέλος της ομάδας της Οινοποιία Γεωργίου Λαφαζάνη από το 2012, ενώ ανέλαβε την διεύθυνση της παραγωγής το 2019.

Γιάννης Κουλελής

Σύμβουλος Διοίκισης & Πωλήσεων

Έχοντας σπουδές στην Τεχνολογία Τροφίμων και μεταπτυχιακά στην Μικροβιολογία και τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων T.D.R.I. από τη Μεγάλη Βρετανία καθώς και στη Διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ), από το Leicester University της Μεγάλης Βρετανίας ο Γιάννης Κουλελής από το 1988 δραστηριοποιείται στον Ελληνικό αμπελοοινικό τομέα, σε διοικητικές θέσεις παραγωγής, Marketing και πωλήσεων.

Εργαζόμενος σε μερικές από τις μεγαλύτερες Ελληνικές εταιρείες του κλάδου παραγωγής και εμπορίας κρασιών και ποτών. Επίσης εδώ και 14 χρόνια, παράλληλα εργάζεται ως Senior Lecturer in Wines & Marketing – Management στο Ελληνικό παράρτημα του WSET® London, το WSPC®.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 συνεργάζεται με την Οινοποιία Γεωργίου Λαφαζάνη σαν σύμβουλος σε θέματα Marketing και πωλήσεων τόσο για την Ελληνική όσο και για την αγορά του εξωτερικού.

Δημήτρης Ακρίβος

Σύμβουλος Οινολόγος

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Δεκεμβρίου 1973 και εισήχθη στο ΤΕΙ Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών το 1991.

Ξεκινώντας το 1995 την επαγγελματική του καριέρα, εργάστηκε σε σπουδαία οινοποιεία στην Αττική, την Πελοπόννησο και την Σαντορίνη. Από το φθινόπωρο του 1998 έως και τον Ιανουάριο του 2018 ήταν Διευθυντής Παραγωγής στο Κτήμα Γαία στο Κούτσι Νεμέας.

Από το 2003 και το 2010 συνεργάζεται με το Κτήμα Μητραβέλα και το Οινοποιείο Τρουπή αντίστοιχα, και από τον Αύγουστο του 2019 είναι σύμβουλος οινοποίησης στην Οινοποιία Γεωργίου Λαφαζάνη.